Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Facebook gaat ranking van reacties op posts verbeteren
  Facebook heeft de algoritmes aangepast die bepalen welke reacties een meer zichtbare plaats onder posts verdienen. Daardoor moeten reacties die relevant zijn voor de gebruiker meer op de voorgrond komen te staan.
 2. GOG bevestigt dat Microsoft mee gaat doen aan Galaxy-gamelauncher
  De gamelauncher en -bibliotheek GOG Galaxy krijgt waarschijnlijk ondersteuning van Microsoft. Dat heeft GOG bevestigd in een interview. Hoe de integratie eruit komt te zien is nog niet geheel duidelijk, maar wel is bekend dat integratie met Game Pass mogelijk wordt.
 3. EU: Russen beïnvloedden verkiezingen via sociale media
  De Europese Unie heeft een rapport vrijgegeven over desinformatie, waarin het 'Russische bronnen' beschuldigt van het beïnvloeden van de Europese verkiezingen. Die zouden met campagnes op sociale media de opkomst in de verkiezingen hebben willen beïnvloeden.
 4. Adobe bouwt AI om manipulatie van gezichten in Photoshop te herkennen
  Adobe heeft een manier ontwikkeld om via software te herkennen of gezichtskenmerken in een foto zijn gemanipuleerd. Dat werkt met foto's die zijn bewerkt in Photoshop, en het is daarbij ook mogelijk om de bewerkingen weer terug te draaien.
 5. Lek in Shot On OnePlus-functie maakte uitlezen e-mailadressen mogelijk
  OnePlus-telefoons hadden lange tijd een kwetsbaarheid waarbij het mogelijk was e-mailadressen van gebruikers van de Shot On OnePlus-functie te achterhalen. Dat kwam door een zwakke plek in de api. Inmiddels is het lek wel gedicht.
 6. Belastingdienst kreeg 76 inzageverzoeken na ingang van AVG
  De Belastingdienst kreeg vorig jaar 76 keer een inzageverzoek van burgers binnen. De fiscus handelde al die verzoeken volgens de AVG af.
 7. Miljoenen Exim-mailservers aangevallen door lek dat root-toegang via ssh geeft
  Een groot aantal e-mailservers dat draait op Exim wordt aangevallen door hackers die proberen daarmee toegang tot de servers te krijgen. De servers worden uitgebuit door een bekend beveiligingslek waarmee aanvallers root-toegang via ssh kunnen krijgen.
 8. Sociaal netwerk Openbook verandert naam naar Openspace na klacht Facebook
  Het open source sociale netwerk Openbook verandert zijn naam naar Openspace. Dat gebeurt na een klacht van Facebook, dat de merknaam 'book' heeft geregistreerd. Het bedrijf presenteert zich als een privacyvriendelijk Facebook-alternatief.
 9. Mijndomein-klanten hebben last van e-mailstoring
  Mijndomein-klanten hebben donderdag en vrijdag problemen met de e-mailomgeving van de dienstverlener. Volgens Mijndomein zijn de problemen toe te schrijven aan een 'grote netwerkstoring op een belangrijk knooppunt'.
 10. Chrome krijgt kleuren voor gegroepeerde tabs
  Googles Chrome-team heeft kleuren toegevoegd aan 'Tab-groepen', de komende functie waarmee gebruikers tabs van websites kunnen bundelen. De functie is aanwezig in de Canary-versie van Chrome.