Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Gerucht: iOS-functies Screen Time en Shortcuts komen mogelijk naar macOS
  De iOS-features Screen Time en Shortcuts komen naar verluidt naar macOS. Het zou een onderdeel zijn van Apples werkzaamheden om de twee besturingssystemen dichter bij elkaar te brengen.
 2. Valve doet vooralsnog niets aan reviewbombing Assassin's Creed Unity op Steam
  Assassin's Creed Unity heeft te maken met een aanzielijke toestroom aan positieve, offtopic recensies op Steam. Dit wegens het feit dat de game een week lang gratis is op Uplay en Ubisoft een half miljoen euro schenkt voor de restauratie van de Notre-Dame. Valve doet vooralsnog niets.
 3. Windows 10 versie 1903 en ontwikkeltools verschijnen op ontwikkelaarsnetwerk MS
  De Windows 10 May 2019 Update, ook wel bekend als versie 1903, is te vinden op MSDN, het Microsoft Developer Network. Dat is een maand eerder gebeurd dan het Redmondse bedrijf zei van plan te zijn. Ook Windows 10 Server versie 1903 is beschikbaar op MSDN.
 4. Security-onderzoeker die WannaCry stopte bekent schuld over eigen malware
  De security-onderzoeker die de killswitch van de WannaCry-ransomware ontdekte, maar gearresteerd werd vanwege het maken van zijn eigen malware, pleit nu schuldig. In ruil voor een schuldig pleidooi omtrent malware uit 2015, worden andere aanklachten teruggetrokken.
 5. Chinese overheidsinstantie eist dat ook html5-games worden gekeurd
  De State Administration of Press and Publication van de Chinese overheid gaat nieuwe regels invoeren op basis waarvan later deze maand een vernieuwd goedkeuringsproces voor games wordt ingesteld. Ook html5-games moeten gekeurd worden.
 6. Denemarken zet drone in om zwaveluitstoot van scheepvaart te controleren
  De Deense scheepvaartautoriteit gaat in de komende maanden een grote drone inzetten om te controleren of de schepen in bepaalde Deense wateren voldoen aan de wettelijke limieten van de uitstoot van zwavel. In de zomer van dit jaar wordt de drone ook boven Het Kanaal ingezet.
 7. 'Computerbug droeg bij aan snelle verspreiding van het vuur bij Notre-Dame'
  Een computerbug heeft wellicht een rol gespeeld bij de snelle verspreiding van het vuur dat een aanzienlijk deel van de Notre-Dame in Parijs heeft verwoest. Definitieve duidelijkheid hierover zal nog even op zich laten wachten.
 8. Toyota en Softbank steken samen een miljard dollar in Ubers zelfrijdende tech
  Toyota, Denso en de SoftBank Vision Fund investeren gezamenlijk een miljard dollar in Ubers Advanced Technologies Group, het onderdeel van Uber dat technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Denso maakt auto-onderdelen en is in handen van Toyota.
 9. Zelflerende ai wint van 's werelds bekendste schaakengine
  Schaakengine Lc0 heeft de Computer Chess Championship op zijn naam gezet. Het is de eerste keer dat een schaakengine, die zichzelf heeft leren schaken door middel van machine learning, het toernooi wint.
 10. Netflix test optie om willekeurig afleveringen af te spelen
  Netflix test een Random Episode-optie om een willekeurige aflevering uit een serie te kijken. Dat schrijft Android Police op basis van een lezerstip. Voor zover bekend werkt de functie alleen in de Android-app.