Tweakers Nieuws

Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Tweakers
 1. Apple zou maker van spraaksoftware Pullstring hebben overgenomen
  Apple heeft volgens berichten Pullstring overgenomen, een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van spraaksoftware. Met de deal zijn waarschijnlijk tientallen miljoenen dollars gemoeid, al heeft Apple nog niet gereageerd.
 2. Twitter overweegt gebruikers oude tweets te laten 'verduidelijken'
  Twitter krijgt wellicht de mogelijkheid om oude berichten van context te voorzien. Dit zou in plaats van een edit-functie moeten komen, waar gebruikers veelvuldig om hebben gevraagd. Wel zou er een mogelijkheid komen om tweets kort na plaatsing aan te passen.
 3. Facebook overweegt maatregelen tegen 'antivax'-content
  Facebook zou overwegen om posts met anti-vaccinatie-inhoud te weren van het sociale netwerk. Wat er precies staat te gebeuren is nog onduidelijk, maar onder meer 'antivax'-groepen zouden minder prominent zichtbaar moeten worden op Facebook.
 4. 'Twitter bewaart direct messages die door gebruikers zijn verwijderd'
  Verwijderde direct messages die op Twitter worden uitgewisseld, blijven in werkelijkheid bestaan op de servers van Twitter, zo ontdekte een beveiligingsonderzoeker. Ook van verwijderde accounts blijven de gegevens bestaan.
 5. Amazon investeert in start-up voor elektrische auto's
  Amazon heeft honderden miljoenen dollars geïnvesteerd in Rivian, een start-up die zich bezighoudt met het maken van elektrische auto's. Rivian blijft een zelfstandig bedrijf, maar het is nog onduidelijk wat Amazon precies met de investering wil.
 6. Volkswagen wil in komende jaren meer elektrische auto's en goedkoop model maken
  De Duitse autofabrikant Volkswagen wil in de komende jaren beduidend meer elektrische auto's uitbrengen dan oorspronkelijk was gepland. Daarnaast stelt het bedrijf dat er ook een relatief goedkoop model van ongeveer 20.000 euro uitkomt.
 7. NASA wil meer Sojoez-stoelen kopen ondanks SpaceX- en Boeing-capsules voor ISS
  De NASA overweegt om twee extra tickets te kopen bij zijn Russische evenknie Roscosmos. Deze twee stoelen moeten garanderen dat de NASA ook in de tweede helft van dit jaar en in 2020 toegang tot het ISS houdt. In de loop van dit jaar moeten SpaceX en Boeing deze rol overnemen.
 8. Spelers melden verschillende problemen na release van Metro Exodus
  Spelers maken melding van allerlei problemen die het spelen of opstarten van de vrijdag uitgebrachte game Metro Exodus bemoeilijken of onmogelijk maken. De meldingen variëren van missende .exe-bestanden, bugs en crashes.
 9. Xiaomi Mi 9-smartphone krijgt Snapdragon 855 en 48-megapixelcamera
  Xiaomi heeft laten weten dat zijn komende Mi 9-smartphone, die op 20 februari in China wordt aangekondigd, een Snapdragon 855 van Qualcomm bevat. Het toestel krijgt verder een 48-megapixelcamera aan de achterkant.
 10. Shell neemt Duits bedrijf over dat accu's voor thuisgebruik maakt
  Shell heeft vrijdag bekendgemaakt dat er een overeenkomst is gesloten om alle aandelen van het Duitse bedrijf sonnen over te nemen. Daarmee koopt Shell een bedrijf dat is gespecialiseerd in thuisaccu's en slimme energieopslag.